10 passos per deixar-ho
COM DEIXAR DE FUMAR AMB ÈXIT?
En aquest article, els nostres metges experts en deshabituació tabàquica et presenten 10 consells fonamentals per a deixar de fumar amb èxit. Aquests són una sèrie de mètodes per deixar de fumar que creiem que són imprescindibles per entendre com deixar el cigarret d’una vegada per totes.
1. FIXA UNA DATA I COMPLEIX-LA
Moltes més persones han deixat de fumar de cop que fent reduccions, que a la llarga no funcionen. Pensa en els teus intents previs i en el que et va funcionar bé i en el que no.
2. CANVIA LA RUTINA
Recupera totes aquestes activitats que t’agraden i tens oblidades. És un bon moment per sorprendre’t a tu mateix. Distreu-te dels impulsos de fumar. Planeja quelcom agradable tots els dies.
3. NO BUSQUIS EXCUSES
Qualsevol dia és un bon dia per deixar el tabac, no només per la teva salut, també per la teva família … i la teva butxaca.
4. NO FUMIS CAP CIGARRET
Per una cigarreta o fins i tot per una calada es recau, és l’inici d’una “gran amistat”. PER UN NO PASSA RES hauria de ser PER UN ES RECAU SEGUR.
5. PENSA POSITIVAMENT
La millor manera de fer-ho és anotant els avantatges, no només les físiques, que segur que es troben des de l’inici. Busca suport en la teva família, amics i companys de treball.
6. FES EXERCICI, MANTÉN ACTIU
No cal fer una marató olímpica. L’esport es una de les maneres de com deixar de fumar més beneficioses. Qualsevol petita activitat et relaxarà, t’ajudarà a controlar el pes i, sobretot, ressaltarà les millores físiques de deixar el tabac. Només cal no agafar el cotxe quan es pot anar caminant, les escales en lloc de l’ascensor …
7. BEU MOLTS LÍQUIDS
Mínim 1,5 litres al dia ja que el cos necessita hidratar-se. Proveu diferents sabors. Evita l’alcohol.
8. CONTROLA EL QUE MENGES
Evita menjars que engreixin i si necessites picar, les verdures són les teves millors aliades. Sota un tractament adequat, la persona que deixa de fumar no t’has d’engreixar.
9. PENSA EN EL DIA A DIA, NO AL MAI MÉS
Pensa: “Avui no fumo”. Aquesta és la teva meta principal, estar sense fumar avui. Saps que ho pots aconseguir.
10. APROFITA L'AJUDA PROFESSIONAL QUE ET ESTÀ DONANT
Els diferents professionals que et poden ajudar faran tot el possible perquè deixar de fumar sigui una experiència positiva
VOLS CONÈIXER EL NOSTRE PROGRAMA?
Els últims estudis han demostrat que quan hi ha un contacte amb un especialista i un ús del tractament adequat, es dobleguen les probabilitats que l’intent de deixar de fumar tingui èxit.