Mites sobre el tabac
MITE 1

FUMAR ÉS NOMÉS UN MAL HÀBIT

Fumar és una addicció que provoca 3 tipus de dependència: la física, la psicològica i la social. La dependència física està causada per la Nicotina.

MITE 2

DEIXAR DE FUMAR ÉS NOMÉS QÜESTIÓ DE VOLUNTAT

Tot i que la força de voluntat és important per a deixar de fumar, moltes vegades no és suficient. Si fumar és una addicció, deixar de fumar pot resultar sovint difícil.

MITE 3

SI NO ACONSEGUEIXES DEIXAR DE FUMAR A LA PRIMERA MAI HO ACONSEGUIRÀS

Deixar de fumar és un procés en el que es poden donar recaigudes. Habitualment s’intenta diverses vegades fins que s’aconsegueix deixar el tabac definitivament.

MITE 4

DEIXAR DE FUMAR ÉS CAR

El tractament per deixar de fumar és com un préstec a curt termini ja que té data de finalització. Fumar és una hipoteca de fins i tot més de 20 d’anys.

MITE 5

ETS LLIURE DE FUMAR O NO

Realment tu no tries fumar-te totes les cigarretes, tria el tabac per tu. A més els milers de milions que es gasten els departaments de màrqueting influeixen en la majoria de la societat.

MITE 6

POCS CIGARRETS AL DIA NO FAN MAL

No existeix una dosi de tabac més segura que una altra ja que depèn de cada fumador o fumadora, per la qual cosa l’única forma d’estar segurs que no ens fa mal el tabac és deixar de fumar.

MITE 7

ELS CIGARS LIGHT FAN MENYS MAL

Molts governs han prohibit aquesta classificació a causa que porta a l’error, que es diguin light no vol dir que danyin menys a la salut, sinó que tenen menys concentracions d’algunes substàncies, però poden ser igualment perillosos.

MITE 8

ELS MEDICAMENTS NO FUNCIONEN

Les teràpies substitutives de la nicotina: pegats, xiclets i comprimits combinades amb suport psicològic són una opció de demostrada eficàcia per deixar el tabac.

MITE 9

ELS FUMADORS NOMÉS PERDEN UN PARELL D’ANYS DE VIDA

Les autoritats sanitàries ho xifren en 14 anys de vida. Mai és massa tard per deixar-ho ja que fins i tot les persones que l’abandonen després de dècades de consum milloren la seva salut i les seves expectatives de vida, tinguin l’edat que tinguin.

MITE 10

EL FUM AMBIENTAL NO MATA

Los fumadores pasivos están igualmente expuestos a los riesgos del tabaco. Si te fumas un cigarrillo en una habitación con otra persona le estas dañando la salud.

VOLS CONÈIXER EL NOSTRE PROGRAMA?

Els últims estudis han demostrat que quan hi ha un contacte amb un especialista i un ús del tractament adequat, es dobleguen les probabilitats que l’intent de deixar de fumar tingui èxit.