El Síndrome d’abstinència al Tabac
SIGNES I SÍMPTOMES

La majoria de signes i símptomes de la Síndrome d’Abstinència al Tabac (SAT) es normalitzen entre els primers 7 i 30 dies, seguint un increment entre el primer i quart dia per posteriorment decréixer.
A més, gairebé tots els estudis realitzats fins ara s’han dut a terme amb fumadors i fumadores que ja estaven en programes de tractament, de manera que probablement la intensitat del SAT la majoria de vegades no sigui tan intensa com se sol esperar. En qualsevol cas per solucionar-ho cal tractaments eficaços que ja fa anys que s’estan utilitzant amb normalitat absoluta.

Criteris de la síndrome d’abstinència a la nicotina

A. Consum diari de nicotina durant diverses setmanes , almenys.

B. Susppensión repetida del consum de nicotina o disminució del seu quantitat , seguides , en un termini de 24 hores , per quatre o més dels símptomes següents :

  • disfòria o falta d’humor .
  • insomni
  • irritabilitat , frustració o enuig
  • ansietat
  • Dificultat per concentrar-se
  • intranquil·litat
  • Disminució de la freqüència cardíaca
  • Major gana o augment de pes
C. Els símptomes no són causats per una malaltia ni per un trastorn mental . El fet de deixar de fumar comporta uns menors índexs d’hospitalització i de disminució del nombre de visites mèdiques en règim ambulatori al cap d’uns anys , en comparació amb els corresponents a les persones que segueixen fumant . L’estalvi de de costos s’obté com consequencia de la menor utilització de recursos d’atenció sanitària . Compensa en gran mesura els costos que es deriven de les accions encaminades a deixar de fumar , els costos són moderats . Això indica que la inclusió dels plans habitiuales de beneficis sanitaris de tractaments farmacològics i de modificació de la conducta , encaminats a aconseguir que es deixi de fumar , representa una raonable inversió financera en salut pública .

VOLS CONÈIXER EL NOSTRE PROGRAMA?

Els últims estudis han demostrat que quan hi ha un contacte amb un especialista i un ús del tractament adequat, es dobleguen les probabilitats que l’intent de deixar de fumar tingui èxit.