Legislació i tabac

SERAN LLOCS LLIURES DE LA CONTAMINACIÓ DEL FUM DEL TABAC

Tots els bars, restaurants i altres centres d’hostaleria , centres d’oci o esplai , sales de festa i establiments de joc, estacions d’autobusos , estacions ferroviàries i marítimes, ports , aeroports , sales de teatre , cinema i altres espectacles públics , recintes de parcs infantils i àrees o zones de joc per a la infància , inclòs els que estiguin a l’aire lliure i tots els altres espais tancats d’ús públic o col · lectiu

 • Centres sanitaris. Es prohibeix fumar en la totalitat dels centres sanitaris. Incloent els espais a l’aire lliure o coberts dins dels seus recintes.
 • Bars i restaurants. Es prohibeix fumar en tots els espais tancats. Es permet fumar en els espais a l’aire lliure, que queden definits com aquells espais no tancats, o bé els que estiguin coberts però tinguin un màxim de dues parets, murs o paraments laterals.
 • Casinos, bingos i sales de festa. Es prohibeix fumar en tots els espais tancats. Es permet fumar en els espais a l’aire lliure.
 • Aeroports i estacions de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya.

Es prohibeix totalment fumar en tots els espais que no estiguin a l’aire lliure, inclosos bars, restaurants i altres establiments.

Centres universitaris i de formació d’adults.

Es prohibeix totalment fumar en els recintes tancats. Pot permetre fumar als espais a l’aire lliure, excepte als accessos immediats a l’edifici i en les voreres que els envolten.

  S’ESTABLEIX LA POSSIBILITAT DE HABILITAR ZONES DE FUMADORS COMPLINT ESPECIFICACIONS CONCRETES I NOMÉS PER A ÚS DE CLIENTS, INTERNS I RESIDENTS

  En hotels, establiments penitenciaris, centres psiquiàtrics i residències de majors.

  • Hotels i hostals. Es prohibeix fumar en tots els espais tancats. Es poden reservar fins a un 30 % de les habitacions per a hostes fumadors, sempre que estiguin separades de les altres, que siguin sempre les mateixes habitacions i que disposin de ventilació independent.
  • Centres penitenciaris. Es permet habilitar zones separades, senyalitzades i amb dispositius de ventilació independent perquè els interns fumin, a més de l’aire lliure.
  • Establiments psiquiàtrics. Els centres de mitja i llarga estada puden deixar fumar als seus pacients en les zones exteriors a l’aire lliure , o bé en una sala tancada habilitada que ha de tenir ventilació independent .
  • Centres residencials per a persones grans o amb discapacitats. No es pot fumar a les habitacions ni a les zones comunes. Podran habilitar una zona amb ventilació independent per a fumadors, només per a residents.
   ES PROHIBEIX QUE APAREGUIN PERSONES FUMANT.
   En programes de televisió, inclosos els convidats , així com en els serveis de la societat de la informació, i mostrar o esmentar marques , logotips o noms comercials.
   S’AUTORITZA LA UBICACIÓ DE MÀQUINES EXPENEDORES DE PRODUCTES DEL TABAC
   S’autoritza la ubicació de màquines expenedores de productes del tabac en botigues de conveniència situades en estacions de servei, així com la venda manual de cigars i cigarrets en locals amb autorització.
   S’ESTABLEIXEN MESURES RELACIONADES AMB

   Desigualtats , plans de prevenció , especialment a menors, juntament amb programes i tractaments de deshabituació .